Van harte welkom op de website van Medipelt

 

1. Hebt U klachten zoals hoesten, kortademigheid, pijn op de borst, geurverlies, smaakverlies
of koorts, spierpijn, vermoeidheid, neusloop, keelpijn, hoofdpijn, onverklaard afvallen, waterige diarree, acute verwardheid, plotse val
dan kan U een consult of test aanvragen: klik hier
Wij beantwoorden U binnen 24u.

 

2. Heb je contact gehad met iemand die positief getest is klik hier en vul het document in.

 

3. Hebt U corona-gerelateerde vragen bv. ivm schoolgaande jeugd of internationale reizen klik hier en vul het document in.
Wij beantwoorden U binnen 24u.

Info ivm kleuteronderwijs : Klik hier

Info ivm lager- of secundaironderwijs : Klik hier

 

4. Bent U recent teruggekomen uit het buitenland?  Klik hier of het misschien een Rode of Oranje zone betrof. U wordt dan namelijk beschouwd als hoog-risico contact voor een covid19 besmetting.

Als dit het geval is en U wil een aanvraag doen voor een test : klik hier
Wij beantwoorden U binnen 24u. 

 

 

Verder vindt U hier alle informatie over de huisartsenpraktijk, hoe een afspraak te maken of een huisbezoek aan te vragen, de ligging van de praktijk alsook informatie over de wachtdienst.

Voor alle niet-dringende zaken (informatievraag, bloeduitslagen...) zijn we elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 17u30 en 18u.

Dr Brenard op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.
Dr Deprez op maandag, woensdag en vrijdag.
Dr Van Criekinge op maandag, woensdag en donderdag.
Dr van der Loo op dinsdag, donderdag en vrijdag.

We proberen het aantal telefonische oproepen tijdens de spreekuren tot een minimum te beperken. Elk telefonisch contact met de dokter verstoort de afspraak van dat moment en betekent een vertraging voor alle volgende afspraken. Dat heeft U als patiënt misschien zelf al ondervonden. Daarom vragen wij dus om buiten bovenstaande uren enkel te bellen voor dringende gevallen. Probeer alle telefonische contacten met de dokters zelf tot het noodzakelijke te beperken, hou het aub bij korte vraagjes. Voor een uitvoerige bespreking maakt U best een afspraak.

U kan afspraken maken op deze website met de blauwe knop rechtsboven.  Op deze manier kan u rustig kijken welk tijdstip voor u past.

Huisbezoeken

Huisbezoeken zijn telefonisch aan te vragen vóór 10u.
Wij doen enkel huisbezoeken bij minder mobiele of zwaar zieke patiënten.

Bij raadplegingen in de consultatieruimte zelf kunnen wij een hogere kwaliteit van zorg bieden : oa betere onderzoeks- en behandelingsmogelijkheden. Het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.

Als er minder huisbezoeken zijn, kunnen er ondertussen 2 artsen werkzaam zijn in de praktijk zelf om zo de wachttijd voor de patiënten zo kort mogelijk te houden.

Omdat niet alle artsen elke dag huisbezoeken afleggen, is er geen vrije keuze van arts en komt de arts die zich het snelst kan vrijmaken.

 

Wachtdienst

Van vrijdagavond 19u tot en met maandagochtend 8u en op feestdagen kan u voor dringende zaken steeds terecht op de wachtpost Noord-Limburg:

Stationsstraat 76
3910 Pelt
011/60 40 60

meer info op http://www.huisartsenwachtpostnoordlimburg.be
Van maandag tot vrijdag tussen 19u en 8u kan u op afspraak terecht bij de arts van wacht op het nummer 011/60 40 60.

Goede afspraken maken goede vrienden.

Met vriendelijke groetjes,

Dr Pieter Deprez – Dr Nino van der Loo – Dr Jasper Van Criekinge - Dr Caro Brenard